Aankomst in Amerika

De reis

De reis naar Amerika ging heel voorspoedig! We vlogen van Port au Prince naar Miami, daarna door naar Dallas en van Dallas naar Boise. De eerste vlucht was prachtig met uitzichten op het water, de verschillende kleuren blauw en de eilanden. Bij de laatste vlucht konden we genieten van zondsondergang. Adembenemend! Ook nu weer: geniet heerlijk mee!

Aankomst Nampa

De volgende dag konden we goed zien waar we aangekomen waren. In Nampa op het terrein van MAF. Een heerlijk aparttement/ huisje, met alles wat we nodig hebben, maar ook een prachtig terrein. Veel speelmogelijkheden voor Leah! Ook hebben ze hier sinds een klein een jaar een ‘Family Centre’. Een prachtig gebouw voor algemeen gebruik. Er is een grote keuken, een ruimte waar kleine kinderen kunnen spelen, een grote huiskamer, zelfs een ruimte waar je kan sporten, een kamer voor tieners, een bibliotheek en studieruimtes. Prachtig geregeld!
We konden kennis maken met 2 Nederlandse piloten die ook voor MAF uitgezonden worden, het was fijn om ze te leren kennen, zo konden zij ons ook wat wegwijs maken en tips geven.

Ontdekkingstocht

Op maandag was het in Amerika ‘Memorial Day’, een soort dodenherdenking. Voor ons was dat ideaal, zo hadden we een dag extra om hier te settelen en alles te ontdekken!
‘s Middags zijn we een eindje gaan rijden om de omgeving te ontdekken en reden we naar een meer hier in de buurt. Prachtige omgeving! Echt bij het meer zijn we nog niet geweest omdat we dan ruim 7 kilometer moesten wandelen. Maar na een poosje wandelen zagen we een paadje en konden we ook al genieten van een soort ‘jungle’, waar het op sommige plekken niet wit van de sneeuw maar wit van de katoen zag! We zijn hier niet lang gebleven want er waren ontzettend veel muskieten!

Rondleiding

Op dinsdag kregen we een rondleiding over het terrein, dat was indrukwekkend! Het begon bij een leuk winkeltje met spulletjes van MAF, maar ook van verschillende landen waar MAF werkt. Daarna zagen we welke verschillende vliegtuigen er zijn binnen MAF en.. welke nieuw vertaalde Bijbelvertalingen ze allemaal hebben mogen vliegen, van elk zo’n vertaling stond er één Bijbel. We kregen te horen hoe wonderlijk de Heere voorziet. Van een symbolisch bedrag voor het land/ de hangar tot vliegtuigen die werden geschonken als een gift.
Maar ook hoe de Heere steeds voorziet in vrijwilligers. Timmermannen die gebeld kunnen worden als er iets in elkaar getimmerd moet worden (bijv voor verscheping), of andere werkzaamheden die gedaan moeten worden, de Heere zorgt voor de juiste personen.
We zagen het ontstaan van MAF op foto’s, we hadden het boek gelezen, dus wisten hoe het begonnen was, maar nu te zien dat de visie en het doel van destijds nog niet veranderd is, is toch wel erg bijzonder!
Het was echt mooi dit allemaal te horen, te zien hoe de Heere wonderen doet en werkt!

Willem begonnen!

Op dinsdag begon Willem dan echt met inwerken. Daar hebben we best heel lang naar uitgekeken, en nu was het zover! Hier gaat het toch om, hiervoor hebben we Nederland en iedereen verlaten, om dit werk te gaan doen en zo een onderdeel te zijn in Gods koninkrijk. En dit is eigenlijk een ‘start’ ervan! Het was ook gewoon vreemd dat Willem uberhaupt weg ging, door het thuiswerken ivm corona was hij ruim een jaar niet weggeweest.
Willem kreeg eerst een soort rondleiding en uitleg, daarna heeft hij naast Jacob gezeten, deze man hoopt hem voorlopig in te werken.

In de eerste weken is Willem ingewerkt op Sharepoint. Het is een systeem waarmee informatie, bestanden en nieuws gedeeld kan worden met alle teams over de wereld. Het is een belangrijk systeem voor MAF, omdat hiermee samengewerkt kan worden en informatie voor iederen makkelijk toegankelijk is. Daarnaast heeft hij meegekeken met het installeren van de verschillende programma’s die door MAF worden gebruikt en heeft hij kennis gemaakt hoe alle computers binnen MAF worden beheerd.

Ondertussen zijn Lydia en Leah ook weer begonnen met thuisonderwijs. We doen dit in een kleine studieruimte in het ‘Family Centre’. Super fijn omdat er geen afleiding is en er zo ook een wat duidelijkere scheiding is tussen ‘de keukentafel’ en school! Van ‘s ochtends tot vroeg in de middag zijn we met school bezig, daarna kan Leah heerlijk spelen. Helaas zijn haar snaren van de viool in Haiti gebroken, dus kunnen we nog geen vioolles doen, maar even alleen maar lekker spelen is ook fijn! ‘s Middags als Leah aan het spelen is kan Lydia mooi het huishouden doen, koken, wat kennismaken met andere vrouwen en school voor de volgende dag voorbereiden!

‘First day’

We vielen met onze neus in de boter, want woensdag was hier ‘First Day’. Dit is een dag van gebed, worship, bezinning, samen lunchen en mensen die met verlof zijn worden soms gevraagd wat te vertellen. Elke eerste woensdag van de maand is dit bij MAF US wereldwijd, dus ook straks in Indonesie. Het is elke keer rondom een thema, dit keer ging het over geduld en nederigheid.
Een onderwerp wat juist op het veld belangrijk is. Een stel wat nu net terug was uit Indonesie, (zij wonen in dezelfde plek waar wij straks hopen te gaan wonen) vertelde hiervan. Hoe je door cultuurverschillen soms echt gefrustreerd kan worden, en je soms ook gekwetst kan worden, ondanks dat dat niet de bedoeling was van de ander. Dan is het zo belangrijk (maar ook moeilijk!) om geduldig te zijn, maar ook nederig. Nederigheid en geduld kosten je wat. Soms kan het op een vriendelijke, makkelijke manier gaan, bijvoorbeeld: “ga gerust voor”, of: “zal ik dit voor je oplossen (terwijl je het leuk vindt om te doen)”. Maar echt geduld en echte nederigheid kost iets van jezelf. Je geeft iets op, niet als slachtoffer (“ik weer”, of “moet dat nou”) maar als keuze, tot glorie van Zijn Naam! Het is niet voor niks ook een vrucht van de Geest!
Na samen gezongen, gebeden en naar deze belangrijke les geluisterd te hebben, gingen we buiten lunchen: Heerlijke pizza’s met salade! Het was leuk om zo kennis te kunnen maken met veel mensen.
‘s Middags was er nog een preek en daarna een lezing over de visie van MAF. Daar is Willem heen geweest, maar Lydia is bij Leah gebleven.
Al met al een prachtige dag, en wat ons betreft ook een mooie gewoonte. Eén dag binnen het werk apart zetten voor de Heere, voor bezinning, gebed en worship, maar eigenlijk ook als een soort teambuilding, want op deze manier raak je als collega’s ook op een andere manier met elkaar betrokken.

Training Willem/ komende tijd

Deze weken staan vooral in het teken van training voor Willem. Zo heeft hij de afgelopen week een training voor het beheer van Sharepoint gevolgd. Hij heeft hier al eerder mee gewerkt, maar het was voor hem heel fijn om alle kennis weer te vernieuwen. Komende week zal hij een training gaan volgen voor het installeren van zonnepanelen. Zonnepanelen worden steeds meer ingezet voor stroomvoorziening, omdat dit in de landen waar MAF werkt vaak heel gebrekkig aanwezig is. Ook krijgt hij nog een training over satelieten, zodat MAF niet afhankelijk is van het lokale internet. Zo was er in Papoea de afgelopen maand geen internet beschikbaar en dan wordt dit ineens heel concreet. Ook moet Willem nog een training volgen waarmee hij meer kennis gaat krijgen over apparaten die verbonden kunnen worden met het internet. Dit zijn apparaten die allemaal metingen kunnen doen, bijvoorbeeld in batterijen, motoren, etc. Hiermee kan precies worden gekeken hoe de staat is van bijvoorbeeld een batterij en of deze vervangen moet gaan worden. Wat technisch verhaal, maar erg belangrijk voor zowel de onderhoud als de veiligheid binnen MAF.

Adres

Ons adres hier is:

Mission Aviation Fellowship
t.a.v. fam de Bruijn 126 103
112 N. Pilatus Ln.
Nampa, ID 83687
United States of America

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *